Menu Zamknij

Polityka prywatności

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej RODO, informuję, że: 

  1. Administratorem danych osobowych jest:
    FUH MS Beata Grochowska, ul. Lipkowska 1, 05-080 Truskaw
    NIP:1180869621, REGON 017265320
    Biuro Łomianki: ul. Kolejowa 50, 05-092 Łomianki, tel. 22 751-88-20, +48 606-414-532
  2. Dane osobowe przetwarzane będą w celu sporządzenia oferty, wykonania umowy oraz obsługi gwarancyjnej, na podstawie Art. 6 ust. 1 b) RODO.
    Podanie danych osobowych jest warunkiem sporządzenia takiej oferty i/lub zawarcia umowy i jest dobrowolne. W razie niepodania danych osobowych nie zostanie sporządzona oferta i/lub nie zostanie zawarta umowa.
  3. Dane osobowe mogą być przekazywane w celu realizacji umowy do:
    – Producenta oferowanych towarów;
    – Współpracujących z Administratorem firm montażowych.
    – Współpracujących z Administratorem doradców technicznych i handlowych.
  4. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 10 lat.
  5. Osobie, której dane dotyczą, przysługują następujące uprawnienia:
    – prawo do informacji,
    – prawo dostępu do danych osobowych,
    – prawo do sprostowania lub uzupełnienia niekompletnych danych osobowych,
    – prawo do usunięcia danych osobowych tj. prawo do „bycia zapomnianym”,
    – prawo do ograniczenia przetwarzania,
    – prawo do bycia powiadomionym o sprostowaniu lub usunięciu danych lub o ograniczonym ich przetwarzaniu,
    – prawo do przenoszenia danych osobowych,
    – prawo do sprzeciwu,
    – prawo do tego, by nie podlegać profilowaniu.
  6. W przypadku, gdy udzielono zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Administratora, przysługuje prawo do odwołania tej zgody w dowolnym momencie i w dowolnej formie.
  7. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
  8. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2 00-193 Warszawa).